Dunai horgászat nyáron

Dunai horgászat nyáron

A szabadságát a folyóparton tölti és minden vágya a dunai horgászat nyáron ? De mondták már, hogy a halak kevésbé harapnak júliusban és augusztusban? Ne veszítse el kedvét, mert a pisztráng elveszti érdeklődését a csalétek iránt!

Számos faj továbbra is nagyon aktív a nyár folyamán, és nagy boldogság pillanatokat fog nyújtani, ha fáradságot vesz, hogy érdeklődjön irántuk … és ha követ néhány alapelvet.

Milyen halakat lehet fogni nyáron?

Igaz, hogy a foltos pisztrángot könnyebb horgászni májusban és júniusban, amikor még hűvös a hőmérséklet. De nem minden hal viselkedik egyformán.

A dunai horgászat nyáron jó alkalom arra is, hogy érdeklődjön a ragadozó halak iránt. A csuka és a sügér azok közé a halak közé tartoznak, amelyek a nyári hónapokban meglehetősen aktívak maradnak. Továbbá érdemes kipróbálni az éjszakai horgászat lehetőségét is.

Mikor kell horgászni

Először válassza ki az idejét: nagyon korán reggel vagy a nap végén, amikor hűvösebb van. Ezekben az időszakokban ismét előbukkannak a vízi rovarok, amelyek táplálékkeresésre vonzzák a halakat.

Hol lehet horgászni

Ezután válassza ki a halászati spot : árnyékos területek, mély medencék és fehér víz, ahol a hőmérséklet a leghidegebb. Szintén előnyben részesítik azokat a helyeket, ahol a sziklák vagy faágak lehetővé teszik a ragadozók számára, hogy elrejtsék a jobbat, hogy meglepjék zsákmányukat.

Hogyan végezze a dunai horgászatot nyáron ?

Nyáron a halak kevésbé „éheznek”, mint tavasszal. Kevésbé vonzónak tűnhet az a csalétek, amelyet dühösen támadtak volna a szezon elején. De légy óvatos, ez nem jelenti azt, hogy nem esnek kísértésbe. Különösen akkor, ha azt hiszik, hogy látnak egy sérült kisvasat elhaladni …

Ahhoz, hogy felkeltsék figyelmüket és ösztönözzék őket a támadásra, engedje csápját mélyre, és utánozza a potenciális zsákmány mozgását: szabálytalan és rángatózó mozdulatokat. Kövesse ezt az elvet a sor visszacsévélésével és újraindításával!

Amennyiben kellően nagy kedvet szerzett és szeretné kipróbálni az itt leírtakat, amihez már csak egy tökéletes helyre van szüksége, akkor nagyszerű lehetőség a horgászat szállással a Györgybirtokon.

Szállodák a Duna partján

A horgászat nem kell, hogy a nomád sátras életmódhoz kapcsolódjon. Nagyszerű wellness szállodák állnak a sporthorgászok és családjuk rendelkezésére a Duna partja mellett. Nincs is jobb annál, mint amikor hűvösre fordul kissé az időjárás, a sikeres horgászat után beülni a jó meleg szaunába, vagy jakuzziba. Ebben az időszakban sokkal jobban ki vagyunk éhezve a wellness kényeztetésre, melynek a kedvenc hobbink mellett adózhatunk.

Related Posts