Testsúly kontroll

Testsúly kontroll

A testsúly kontroll mindenkinek egy jelentős feladat az életében, mely elősegíti az egészséges életmódot. Önnek valóban csökkentenie kell a testsúlyát. Az orvos is megmondta és az ön lelkiismerete is ezt sugalmazza. Azoknak a diétáknak, programoknak és termékeknek a sokaságával, amelyek segítséget ígérnek a kilók leadásához, nem is látszik nehéz feladatnak. De mint minden veterán diétázó tudja, nehéz a súlytól megszabadulni és még nehezebb azt távol tartani.

A testsúly csökkentése

A magyarokat aggasztja a derékbőségük. Évente több, mint három milliárd forintot fordítanak karcsúsítást ígérő eljárásokra. A lefogyás iránt elterjedt sóvárgás ellenére is az Országos Egészségügyi és Táplálkozáskutatási Szemle -amely az év végén fog megjelenni – azt jósolja, hogy az elhízott magyar felnőttek száma 27%-ról 34%-ra emelkedett. A legtöbb túlsúlyos magyar számára a testsúly kontroll és a súlyleadás egészségügyi cél. A testsúly csökkentése gyakran a szív-, és érrendszeri betegségek, cukorbetegség és magas vérnyomás kockázatának mérséklését jelenti. Másrészt azonban sokan, különösen a nők körében, olyanok is fogyással próbálkoznak, akik nem kövérek. Az ilyenek számára a súlyleadás nem jelent egészségi előnyöket, sőt egyenesen ártalmas lehet.

A sikeres testsúly kontroll

Bárki, aki karcsú akar lenne, kihívással és nagyon gyakran kudarccal kerül szembe. Azoknak az embereknek, akiknek sikerült fogyniuk, 95 %-a öt éven belül visszaszerezte a leadott kilókat. Ha ön azért küzdött mindig, hogy három vagy öt kiló felesleget leadjon, vagy ha az előrehaladott életkorral szembekerült a „kúszó” elhízás hatásaival, számos módozat közül válogathat, hogy megpróbálja a súlycsökkentést. De csak egyetlen olyan megközelítés létezik, amely a legjobb esélyt ajánlja a mérleg nyelvének az ön javára történő billentésére, ami nem más, mint a sikeres testsúly kontroll.

Annak a 30-40 milliárd zsírsejtnek, amely testünknek egyik alkotója, mindegyike összehajtható, vékony falú tartály. A szervezetünkbe juttatott és felesleges, azonnali energia -felhasználáshoz nem szükséges többletkalória zöme zsírként raktározódik. Ha vadászattal és gyűjtögetéssel szerezzük be az elemózsiát, akkor az elraktározott zsírnak hasznát vehetjük, amikor szűkösen jutunk táplálékhoz. Egyszerűen „kinyitjuk” a zsírsejtekben tárolt energia csapját. De ilyen eset ma már nem igen fordul elő. Eledelhez egész évben hozzájuthatunk. És étkezések vagy falatozások között nem sok amerikai várakozik többet néhány óránál. Korlátlan zsírtárolási képességünk nagy hatást gyakorolhat szervezetünkre. Minél inkább gyarapodik súlyunk, annál több problémával kerülünk szembe ahhoz, hogy egészségesek maradjuk és sokáig éljünk.

A lerakodott felesleges zsír

A lélegzés nehézsége lehet az első jele annak a feszültségnek, amelyet a lerakodott felesleges zsír okoz szervezetünknek. A felhalmozódott zsír elfoglalja azt a teret, amelyre más szerveknek lenne szükségük. Vannak elhízott emberek, akik a hasukon lerakodott zsír miatt nem tudnak kényelmesen ülni. Ülő testhelyzetben a tüdőnek korlátozott a tere a légzés közbeni táguláshoz.
Az elhízott emberek – még a mérsékelten túlsúlyos nők is -állandóan többletterhet hordoznak a hátukon és a lábukon. Ez végső soron súlyosbíthatja a krónikus csont- és ízületi gyulladást. Sebészi műtét utáni komplikációk túlsúlyos embereknél fordulnak elő gyakrabban. A sebek nem képesek olyan jól és olyan gyorsan gyógyulni, mint a soványaknál. A testsúly kontroll hiánya és az elhízottság növeli az inzulinnal szembeni ellenállást és elsődleges oka a nem inzulin függőségű cukorbetegségeknek. A máj több trigliceridet és koleszterint termel túlsúlyos személyeknél.

Related Posts