Kicserélni a redőnyöket

Kicserélni a redőnyöket

Érdemes csak kicserélni a redőnyöket és megtartani a régi redőnydobozt, ha egy redőny elromlik, akkor a szokásos kényelem és biztonság fenntartása érdekében gyorsan cserére van szükség. Ha itt túl takarékos vagy, és csak az új redőny lehető legalacsonyabb árára figyelsz, néha plusz fizetni kell a fűtési energia tekintetében . Mert akkor is, ha az új redőny beilleszthető a régi redőnydobozba, nem éri el az energiatakarékos redőnyszekrény szigetelését.

Új redőnyök telepítése

Gyakran, amikor új redőnyök telepítése szükséges, a még létező régi redőnyös dobozokba, szivárgások maradnak, mert a később beépített alkatrészek gyakran nem felelnek meg optimálisan a régieknek. Mit jelent ez az Ön számára: Még akkor is, ha egy új redőnydoboz (amely megegyezik az új redőnnyel) kezdetben többe kerül a megvásárlásával, hosszú távon drága fűtési energiát takarít meg. Ha a redőnydobozokat az ablakokkal együtt cseréli, akkor az összeszerelési költségeket is megtakaríthatja.

Ha már a költségekről beszélünk: Természetesen egy olyan szerkezet, amely a falon megy át, mint a redőny doboz, drága. Attól függően, hogy hogyan hajtja végre a redőny dobozának szigetelését, különböző költségeket kell fizetnie . Az alábbi táblázat útmutatással szolgál a redőnydoboz szigetelésének költségeiről:

A redőny retrospektív ablakszigetelés

Az alábbi utasítások lépésről lépésre mutatják be a redőny doboz szigetelését: Nyissa ki az ellenőrző fedelet, vegyünk egy megfelelő csavarhúzót, és nyissuk ki az ellenőrző fedelet, hogy elérje a redőny dobozát.

Húzza fel a redőnyt és mérje meg a dobozt. Ezután húzza fel teljesen a redőnyt, mert csak így lehet felmérni, hogy mennyi hely maradt a dobozban a szigeteléshez. A következő érvényes: minél több hely van a szigetelés számára, annál vastagabb lehet. Ideális esetben teljesen fedje le a redőny dobozát szigeteléssel. Ha valahol szoros lesz, akkor a szigetelőréteg egy kicsit vékonyabb maradhat ott. A ablakszigetelés szigetelőanyagok pontos méréséhez készítsen sablonokat papírból vagy kartonból.

A redőnydoboz tisztítása. Mielőtt rögzítené a pontosan vágott szigetelőanyagot, a dobozt alaposan meg kell tisztítani a doboz lezárása (az ízületek és repedések tömítése). Szükség esetén használjon szilikont vagy tömítőszalagot annak érdekében, hogy gondosan lezárja a dobozban lévő réseket és repedéseket.

A szigetelő panelek vágása a redőny doboz szigetelését a méréshez vagy az előre elkészített sablonok segítségével. Ügyeljen arra, hogy a lehető legkevesebb csukló legyen, mivel utólagos ablakszigetelés igen drága mulatság.

A szigetelőpanelek ragasztása rögzítse a szigetelőpaneleket a redőny dobozában a kereskedelemben kapható PU habbal . Az állandó fenékízületeket is kitöltheti vele. Amikor a redőnydoboz teljesen szigetelt, zárja be újra.

Végleges lezárási intézkedések a doboz fedelén. Végül a doboz fedelét szilikonnal vagy tömítőszalaggal is lezárhatja . Ezenkívül ajánlott az úgynevezett kefetömítések a redőny övének vezetőnyílásán.

Related Posts