Bűncselekmény ellen vagyonvédelem

Bűncselekmény ellen vagyonvédelem

A lopások állandó gondot jelentenek a lakó- és kereskedelmi telephelyeken dolgozó építőipari vállalatok számára. Kénytelenek éjjel-nappal éberen maradni azokkal szemben, akik építőanyagokat, készülékeket, szerszámokat és berendezéseket akarnak ellopni. Nincs más választásuk, mint a bűncselekmény ellen vagyonvédelem, így biztonsági céget foglalkoztatni, amelyek elrettentőként működhetnek és bizonyítékokat gyűjthetnek bűncselekmény bekövetkeztekor.

Az építkezés lopása lakossági és kereskedelmi projektekbe évente 1 milliárd forintba kerül. Ez egyre aggasztóbbá válik, amikor az építésvezetők rájönnek, hogy ez csak az ellopott berendezésekre vonatkozik. Ez nem tartalmazza az ellopott eszközök és anyagok költségeit. Ugyanez a tanulmány azt találta, hogy az építkezésekről ellopott tárgyak kevesebb mint 25% -át hasznosítják.

A bűncselekmény ellen vagyonvédelem kulcsfontosságú

Az építkezés biztonsága kulcsfontosságú, mivel pénzt takarít meg és hatékony eszköz a költséges gyártási késések megelőzésére. Minden ellopott vagy sérült tárgyat meg kell javítani vagy ki kell cserélni, ami időt és költséget jelent minden projekt számára. Útmutatónk bemutatja az építkezés biztonsági kockázatait, az azok elleni küzdelem hat kulcsfontosságú lépését és azokat, akiket az első osztályú bűncselekmény ellen vagyonvédelem érdekében alkalmazhat.

Építkezési felszerelések

Bármely hely lehet a bűnözés célpontja, de különösen azok, akiknek nincs más választásuk, mint a tevékenységük távirata. Az építkezések soha nem fognak működni a radar alatt, és következetesen bűnügyi fenyegetéseknek vannak kitéve. Két fő oka van annak, hogy az építkezések komolyan átgondolják jelenlegi biztonsági intézkedéseiket a hagyományos kockázatok és a jelenlegi körülmények alapján:

Az építkezéseken a bűncselekmény ellen vagyonvédelem felállításával

Az építkezések olyan nagy jelentőségű nyilvános terek, amelyek tele vannak értékes tárgyakkal. Ezek közül sok kicsi vagy elég könnyű ahhoz, hogy gyorsan és észrevétlenül eltávolíthatók legyenek. A tolvajok még nehezebb eszközöket is sikeresen ellophatnak, ha elegendő időt kapnak. Az építkezéseken gyakran nagy mennyiségű értékes anyag, például réz és fém található meg, amelyeket könnyen ellophatnak, így a bűncselekmény ellen vagyonvédelem felállításával védekeznek.

Az építési bűnözés növekszik

A nehéz gazdasági idők és a munkahelyek elvesztése gyakran sokféle bűncselekmény fellendülését okozza. Az építőipar rosszabbul jár akkor, amikor a pénzügyi problémák olyan munkabeszüntetéseket okoznak. Ezek miatt a telephelyek hosszabb ideig szünetelnek és nem működnek. Ez még kiszolgáltatottabbá teszi őket a lopásokkal és a rongálásokkal szemben, és az építési bűnözés növekedése miatt gyorsan komoly nemzeti aggodalomra ad okot.

A legprotaktívabb építkezések megértik, hogy visszatartó erejük nélkül következhetnek. Minden csapattagot ki kell oktatni arra, hogy kivegye a részét abban, hogy a projektje ne a következő statisztika legyen. Az építkezés sikeres biztonsága azt jelenti, hogy elfogadják a kockázat minden elemét, és keményebben kezelik azok okait. Ez többet igényel egy építőipari vállalattól, mint a láncszem-kerítés felállítása – a bűnözők tetten érése érdekében működésükbe és kívülre kell nézni.

Ez az első lépés a robusztus hibridizált építkezés biztonságának megteremtésében. A videomegfigyelő rendszerek több funkciót is képesek elvégezni, beleértve a biztonsági őrzést, 24/7 mozgásrögzítő kamerákat, nagy hatótávolságú hőérzékelést és fejlett elemzéseket. Bizonyos rendszereket a bűnüldözés terén tapasztalt személyek is figyelemmel kísérnek, akik közvetlenül a helyszín gyanúsítottjaival fordulhatnak és kapcsolatba léphetnek a hatóságokkal.

Related Posts